Cep Telefonu Temaları

Steven Gerrard - Arda Turan

Gönderen WeBqoLiK 11 Ocak 2009 Pazar


Geçen hafta İngiltere gündemini meşgul eden ve şaşırtan bir olaydı... Steven Gerrard bar çıkışı kavgaya karıştı. DJ dövdü. Sebep biraz komikti. Gerrard ve arkadaşlarına göre gece kulübünde Liverpool takımı için değil Manchester United lehine bir hava ve şarkılar vardı.

Olan DJ ve arkadaşlarına oldu... Çıkışta arka sokakta Steven ve arkadaşları kendilerine göre adaleti sağladılar. Tekme tokat girişerek adamı bitirdiler. Polis olay yerine geldiğinde Steven hemen gözaltına alındı. 15 saat sorgu ve 5 yıl hapis istemiyle dava açılacak olması gündemden düşmedi. İngiliz Adalet Sistemi, ‘Kim olursan ol suçluysan cezanı çekeceksin’ prensibini yine çalıştırmaya başladı. Liverpool’un kaptanı olsan bile farketmez. Şimdi biraz geriye gidelim. Dünya futboluna damga vurmuş ama daha çok sorunları ile anımsanan yıldızları ve yaptıklarını hatırlayalım...

George Best: 17 yaşında Manchester United forması giydi. Alkol, sigara ve gece hayatını yeteneklerine tercih etti. BBC’nin ünlü sunucusu Michael Parkinson’un ‘Maç başlamasına en yakın ne zaman seks yaptın?’ sorusuna ‘Bir tane devre arasında vardı’ yanıtıyla herkesi şok etti. David Beckham için, ‘Yavaş koşuyor, sol ayağı yok, kafa vururken onu hiç görmedim, bunların dışında iyi galiba’ demişti. Sık sık alkol komasına girerdi; 2005 yılında yaşama veda etti. Alkol onu bitirdi. Cenazesine 100 bin kişi katıldı.. Belfast publarında hala onun için kadehler kalkıyor.

Stefan Effenberg: Almanya’nın en çok nefret edilen oyuncularından biriydi. Lakabı ‘führer’di. Dünya futbolu onun kadar güçlü bir orta saha oyuncusunu az gördü diyebilirim. Takım arkadaşı Thomas Strunz’un eşiyle ilişkiye girmesinin ardından söylediği ‘İyi bir dost kaybettim ama bir kadın kazandım’ sözleri ona olan nefreti artırdı.

Rene Higuita: Kolombiya’da hala halk kahramanı. Futbolun en unutulmaz hareketlerinden birine imza attı. Kalesine giden topu havaya sıçrayarak ters şekilde ayaklarıyla çıkarması unutulmadı. Kaleciydi ama 33 gol attı. Kokain onu bitirdi.

Diego Maradona: Onu yazmak istemiyordum. Kokain, kadınlar, bol alkol, sonra; Fidel Castro onu hayata döndürüp tedavi etti. Yoğun bakımdaydı; şimdi Arjantin’nin başında.

Paul Gascoigne: En önemli cümlelerinden biri, ‘Antrenmandan nefret ederim’di. Oyun sistemini beğenmediği antrenörlerle yumruklaşmaya varan çok tartışmaları oldu. Wembley’de oynananan bir İskoçya maçından sonra forma ve şortla puba gitti ve feneri pubda söndürdü. Alkolizm, çok çabuk küfür edip kavga çıkarmasıyla polislerle adeta mesai arkadaşı oldu. Artık bir alkolik.

Örnekler çoğaltılabilir, ama önemli olan şöhretin verdiği dokunulmazlık duygusunun insanları nasıl tükettiği... Steven Gerrard ile başladım çünkü onu dünya tanıyor... Arda Turan ile bitireceğim... Çok hızlı yaşıyor. Tamam genç, parası var ama dünyadan örnekler verdim..

Böyle giderse hem kendi üzülecek hem bizler..Çünkü ben bir Arda Turan hayranıyım.


0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler