Cep Telefonu Temaları

Çok Özel Msn Bilinmeyenleri

Gönderen WeBqoLiK 13 Ocak 2009 Salı

1-ESKİ MSNİNİZDEKİ KİŞİLERİ YENİ MSNİNİZE EKLEME
Yeni MSN alanlar eski msn ininizde çok kisi varsa tek tek eklemekle ugrasmayın eski kisi listenizi silmediyseniz o kisi listenizi yeni kisi listenize oldugu gibi ekleyebilirsiniz nasıl mı anlatıyım önce eski msn adresinizle oturum açın sonra kisiler/kisi listesini kaydet e tıklayın sonra dosyayı kolay bulunabilinecek bi yere örnek masaüstü veya belgelerim e kaydedin sonra dier msn adresinizle oturum açın kisiler menüsüne gelin dosyadan kisi alı seçin kaydettiiniz dosyayı seçin art1k kisiler otomatik olarak alınır ve kisi listenize eklenir
2-MEŞGUL DURUMUNUN BİLMEDİĞİMİZ YÖNLERİ
Çevrimiçi Meşgul Hemen Dönecek Dışarıda Telefonda Öğle Yemeğinde Çevrimdışı Göster.. Bunlar bildiğiniz gibi MSN Messenger'ın durum çeşitleri. Peki içlerinde en çok özelliğe sahip ve kullanışlı olan Meşgul durumunun özelliklerini biliyor muydunuz?
Durumunuz meşgul ise;
- Listenizdeki kişiler sizi meşgul olarak görür ve mesaj atmak istemez.
- Sınırsız titreşim gönderme olanağı
- Listenizde çevrimiçi olan kişilerin sağ alt köşeden balon bildirimleri ve bildirim sesi çıkmaz.
- Kişilerin attığı mesaj balon mesaj olarak çıkmaz. Mesajlar sessiz olarak görev çubuğunda belirir.
- E-posta geldiğinde herhangi bir uyarı ve ses almazsınız.
- Hiçbir ses efekti duymazsınız.


MSN İFADELERİMİZİ YEDEKLEYELİM
Msn messenger 7 de eklediginiz smileyların yedegini almak için Cocuments and Settings...Application DataMicrosoftMSN Messenger burda CustomEmoticons altında eklediginiz smileylar .dat uzantılı olarak yer alıyor ... yazılı yerde bilgisayarınıza verdiginiz isim olucak bu arada bütün dosyalar görünür vaziyette olmalı yoksa application data klasörü gözükmez


1) Camerası olanları ögrenmenin yolu

Msn 6 veya üzeri bir msn versionu kullanıyorsanızkonuştugunuz kişinin nicki ve mail adresinin yazdıgı yerde :

Örn: sunlord (camera işareti )
İşte burda eger webcam işareti beliriyorsa o kişide webcam var demektirbu da aklınızın bir köşesinde bulunsun.
Cameram yok diyen bayanlar çogunlukta oldugu için )

Not: Bir süre bekleyin bu ıcon'nun açılması içineger gözükmezse zaten webcam yoktur kullanıcıda..

2)Maillerden gönderenlerin IP numarasını görmenin yolu :

*******'den IP Öğrenme: ******* hesabınız açın sırasıyla : options >>> Additional Optionstan Mail Display Settingse >>> Message Headers kısmına gelin >> Full'u işaretleyip ok e tıklayıp inbox'a geçin gelen maile tıklayın. Mail açıldığında yazan kişinin IP adresini mailin üstünde ki yazılardan görebilirsiniz.

Yahoo Mailden IP Öğrenme: Yahoo mail hesabınıza girin inbox'a gelin >>> okuyacağınız mail'i açın >>> ve sağ üst köşede " Full Headers " yazısına tıklayınca. Mail'i yazan kişinin IP adresini görebilirsiniz...

3)Birisi sizi listesinden silmişse nasıl ögreniriz bunu ?

Cevap (Sunlord) : Bunu ögrenmenin yolu :

Msn üzerinde ki Araçlar'a tıklayın >>>> Seçenekler >>> Gizlilik >>> İki kutu göreceksiniz " sol tarafta ki izin verdikleriniz " " sağ tarafta ki kutuda ki nickler Engellediginiz " şimdi bu nickler üzerinde veya adresler üzerindesağ tuş yapın tek tek.Eğer SİL seçenegi aktif isebu kullanıcı sizi listesinden atmış demektir.

4)SORU : Msn açılıştaotomatik olarak oturumumun açılmasını istemiyorumparolamı hatırla seçenegini kaldırmak istiyorumbunu nasıl yaparım ?

CEVAP ( Sunlord ) : Bunun için yapmanız gerekenler arkadaşlar :

Başlatta basın >> denetim masasına girin >> Kullanıcı Hesapları >>> Kendi kullandıgınız hesabı seçin >>> sol üst kısımda " AĞ PAROLALARIMI YÖNET"'e tıklayın >>> burda MSN'de girdiginiz hesaplar bulunacak.

Otomatik açmayı ( parola hatırlamayı önlemek ) bunun için Passport.Net\* Bunun üzerine tıklayıpkaldırını tıklayın.
Bu sizin parolamı hatırla olayını kaldıracak ve size artık parola soracaktır.

Hesapları isterseniz kaldırabilirsinizböylece sizin ortak olarak kullandıgınız bilgisayardakullandıgınız mail adresilerini görmelerini engellersiniz.

5) Siz PC başında yokken yazanlar sinir olsunlar :

Birini sinir etmek istiyorsanız ve Plus yüklü ise msn'deyapmanız gereken durumunuzu seçtiginiz yerde ( listezin oldugu MSN ana yerinin üzerinde nickiniz yazarNickin oldugu yerde MSN Yeşil adam sembolu vardır onun yanında bir ok işareti göreceksiniztıklayın. ) " Daha Çok Durum " bölümüne gelin ve Çoklu Ortam İletileri seçin.

Size yazana msn kendi kendine her yazışında cevap verecekhatta azarlıyacak bu şekilde msn yazan kişiyi

Örnek :

Başkası :
Slm

Siz :
auto-message: Uygun değilim

Başkası :
Nasıl degilsin ?

Siz :
auto-message: Uygun değilim dedim ya

Başkası :
anlamadım ?

Siz :
auto-message: Laftan anlamaz mısın sen? UY-GUN DE-Ğİ-LİM

MSN V. 6.0 ve 6.1 için geçerlidir[yada üstü] + PLUS yüklü olması gerekiyor.



- Diyelim ki bir arkadaşınızı MSN kişi listenize eklediniz ve onunla MSN de konuşuyosunuz.Bu konuştuğunuz arkadaşınız sizi herhangi bir nedenle kendi kişi listesinden silmişse bunu bilebilirsiniz.Yani karşı tarafın MSN listesinde adınız silinmişse silindiğini öğrenebilirsiniz.
msn isim listesinden "araçlara "
oradan "seçenekleri" tıklatın ve çıkan kutuda da "gizlilik " bölümüne gelin
isim listesindeki isimlerin üzerine gelip sağ tıklatın.Sağ tıkladığınızda açılan menüde "sil" eğer belirgin şekilde yazılmış ise karşı taraf sizi MSN listesinden silmiş ve listesinde yoksunuz demektir

2- İkinci bilgi Msn de oturum açarken gördüğünüz adresleri kaldırabilmenizi öğretiyor.
Msn de yeni bir oturum açarken bir çok adres görürsünüzdaha önceden oturum açanların adreslerini görürsünüz.Burada görmeyi istemediğiniz adresleri silebilirsiniz. 2 yol var.
a-) msn nize girin. araçlardan seçenekler e girin ve genel sekmesini seçin.
Oturum açarken kullanabileceğiniz e-posta hesaplarını ve parolaları ayarlayın yazısı yanındaki değiştir dügmesine tıklayın
oradan istemediğiniz adreslerin üzerine tıklayınyani seçin ve kaldır düğmesine tıklayarak kaldırın.
b-) İkinci yolu söyleyelim.
1- Başlat ( Start )
2- çalıştır ( Run )
3- çıkan kutuya
control keymgr.dll
Yazıp enterliyoruz ( controlden sonra boşluk var) ve karşımıza çıkacak pencerede artık kullanmadığımız mailleri seçip kaldır (remove) tuşuna başıyoruz.

3- Üçüncü bilgi bilgisayarınızı açıp internete bağlandığınızda windows messengerin otomatik açılmaması için veriliyor
3 yol söyleyeyim
a- Başlattan çalıştır a tıklayın açılan komut satırına aşağıdaki satırı yazın (kopyala yapıştır da yapabilirsiniz) sonra da tamam deyin. Artık windows messenger kendi kendine açılmaz.

RunDll32 advpack.dllLaunchINFSection %windir%infmsmsgs.infBLC.Remove

b- Windows messenger'i açın. Seçenekler/genel sekmesindeki bütün işaretleri kaldırın. Onaylayın ve çıkın. Bir dahaki açılışta Windows Messenger otomatik olarak kendi kendine açılmaz.
c- Başlat/ayarlar/denetim masası/yönetimsel araçlar/hizmetler i açın. Açılan pencereden messenger 'i bulup bunun üzerine çift tıklatın. Açılan pencerede "devre dışı"nı tıkla. Sonra da Hizmet durumunu "durdur" yap. Onayla ve çık. Windows Messenger bir daha artık siz istemeden açılmaz.

4- Dördüncü bilgi ise karşı tarafın sizi engellediğini anlayabilmeniz için veriliyor.
MSN de arkadaşınızın sizi engelleyip engellemediğini öğrenmek icin aşağıdaki sitede (2 ayrı site veriyorum) kutuya arkadaşınızın msn messengerda kullandığı e-mail adresini yazın eğer burada online gözüküyor ama sizin messenger'da offline gözüküyorsaarkadaşınız aslında hatta onlinedir ama sizi engellemiş olduğundan onu offline görüyosunuz demektir. Ama bu siteler her zaman doğru çalışmayabiliyor.

http://www.blockstatus.com/msnsta.php
http://blockchecker.msnfanatic.com//index.php

5- İşyerinizde Msn programları yasaksa ve Msn programları yüklü değilse size söyleyecegim yolla Msn ye programı kurmadan internet üzerinden girebilirsiniz. Gerçi artık gruplarda bir çok arkadaşımız biliyor ama her gün bir çok kişi gruplara katıldığından tekrar bunu hatırlatmakta fayda var.

www.e-messenger.net

Bu adreste internet üzerinden MSN Messenger ve Yahoo Messenger programlarınızı bilgisayarınıza kurmadan da kullanabilirsiniz. Ama bu şekilde programı kurmadan internet üzerinden girerseniz bütün özelliklerinden tam olarak faydalanamıyorsunuz. Sınırlı kullanıcı oluyorsunuz. Ama olsun hemen her özelliğini kullanabiliyosunuz. Bu yöntem işyerinde msn yasağı olan kişiler için çok iyi

6- Bu bilgi sanırım özellikle bayan kullanıcıların işine yarayacaktır. Diyelim ki kameranız var ve msn de karşı tarafın kameranız olduğunu bilmemesini istiyorsunuz. Msn de araçlardan seçeneklere gelin ve açılan kutunun altındaki gördüğünüz "web kameramın olduğunu başkalarının görmesine izin ver" seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylece kameranız olduğunu siz söylemeden karşı taraf göremez.

7 - MSN messenger sözlük:
Microsoftun güzel hizmetlerinden birisi olan Encarta ansiklopedisini en güncel haliyle MSN ninizde görebilirsiniz.
Akliniza takilan her turden soruyu derli toplu bir kaynaktan elde edebileceğiniz gibi her konuyu en güncel sekliyle ekrana getiriyor.
İşin eğlenceli yanı tıpkı bir arkadaşınızla msn den konuşuyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Sürekli online olan ve arada espri bile yapabilen bir sözlük ansiklopedi karşınızda duruyor.

0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler