Cep Telefonu Temaları

İsrail de savaş karşıtları da varmış

Gönderen WeBqoLiK 12 Ocak 2009 Pazartesi

İsrail'de Filistin'de savaşmamak için askere gitmeyenlerin sayısı hızla artıyormuş. 3Eylül 2001`de 62 lise öğrencisinin askerlik hizmetini reddedeceklerini açıklamasıyla başlayan vicdani ret'te şu anda sayı, iki binleri geçmiş durumdaymış.


Filistin'in işgaline karşı çıkarak İsrail ordusunda görev almayı reddeden 'shiministim' adlı 17-19 yaşlarındaki vicdani retçiler aylardır cezaevlerinde tutukluymuş. İsrail'de kadınların da askere alınıyor olması nedeniyle 'shiministler' arasında kadınlar da bulunuyormuş. İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırısının ardından da dünyada İsrail'e yönelen tepki bu gençlere desteği çığ gibi artırmış. www.december 18th.org adlı web sitelerin de 'Barış için Yahudi sesi' sloganını kullanan gençler, 'İsrail'i Shiministler'i serbest bırakmaya çağır' diye çağrıda bulunuyorlarmış. Sitede öykülerine de yer verilen gençler, 'Başkasını işgal eden bir asker olmak için doğmadım' diyerek, İsrail politikalarına karşı çıkıyormuş.

İsrail'deki savaş karşıtlarının en önemli gruplarından biriymiş, Shministim. Bu grup ta genellikle gençler ve kadınlar bulunmaktaymış. İsrail'de böyle oluşumların olması iyi ama etkili değil tabiki. Durum amerikadakine benzer nitelikte ama bu oluşumu yahudilerin yapması ve bunun giderek artması, daha sevindirici. Hiç olmassa
israil gençliğinin bir bölümü bu vahşetin farkında ve karşında. İnşallah bu durum giderek artar.

KAYNAK

0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler