Cep Telefonu Temaları

Neymiş Bu Google

Gönderen WeBqoLiK 27 Ocak 2009 Salı

Google 'googel' kelimesinin üzerinde oynanması sonucu ortaya çıkmıştır. Googel Sözcüğü amerikalı matematikçi Milton Sorotta'ın 1 ve onun ardından gelen 100 sıfırın gelmesiyle oluşan rakamın matematiksel terimidir. Google'ın bu kelimeyi kullanmasının nedeni dünyadaki tüm bilgiyi organize etmesi misyonunu yansıtır.

İlk Kurulduğun basit bir tez çalışması olarak görülen ve kimse tarafından kabul görmeyen google, bugün 80 milyar dolarlık bir sermayeye sahip olup bünyesinde tüm dünyada 5000 den fazla eleman çalıştırmaktadır. Şirketin merkez binası amerikanın kaliforniya eyaletindedir.

Google'nın Getirdiği en önemli özelliklerinden birisi pagerankdır. Pagerank kısaca A sitesinde B Sitesinin linki varsa bunu bir oy olarak kabul eder ve B sitesinin pagerank değerini arttırır. Pagerank hakkında daha uzun anlatımı burdan okuyabilirsiniz.

Google'nin asıl işi dünyadaki bilgileri evrensel olarak kolay erişilebilir hale getirmek ve kullanıcıya internetteki en iyi araştırma tecrübesini yaşatmaktır.
Dünyanın En büyük arama motoru olan google 1.3 milyarın üzerindeki web sayfalarına ulaşarak, yarım saniyeden az bir sürede kullanıcıya istediği bilgiyi getiriyor. Google günde 100 milyondan fazla kullanıcının sorgularına cevap verebiliyor.

0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler