Cep Telefonu Temaları

Zayıflama Yolları

Gönderen WeBqoLiK 9 Nisan 2009 Perşembe

Foxnews'de yer alan habere göre, Holistik beslenme uzmanı Gillian McKeith, bazı yiyecek ve içeceklerin içerdikleri enzimler sayesinde şişkinliğe, hazımsızlığa yardımcı olduğunu söylüyor. İşte o yiyecek ve içeceklerden bazıları:

1. Şişkinlik hissi mi yaşıyorsunuz? Holistik beslenme uzmanı Gillian McKeith, ılık su içmeyi denemenizi söylüyor. McKeith, yemeklerden önce oda sıcaklığında bir bardak suyu azar azar içmeyi öneriyor. Soğuk su içmememizi çünkü gaz yapacağını belirtiyor.

2. Biraz kereviz çiğneyin. McKeith, kerevizin vücudumuzdaki su dengesi için gerekli olan sodyum ve potasyum içerdiğini açıklıyor.

3. Hindiba aynı zamanda şişkinliği hafifletiyor. Çünkü hindiba bitkisi, karnınızda yararlı bakterilerin gelişimini ve aktivitelerini olumlu yönde etkileyen maddeler olan prebiyotikler içeriyor.

4. Japon Miso çorbası soğuk bir günde sizi sadece ısıtmaz, miso çorbası aynı zamanda hazmı kolaylaştıran enzimler içeriyor.

5. Lahana turşusu almaya gidin. McKeith, geleneksel Alman yiyeceğinin hazma yardımcı enzimler ve yararlı bakteriler içerdiğini söylüyor.

6. Bir kâse kahverengi pirinç ya da darı yemek oldukça faydalı. Her ikisi de bağırsak fonksiyonlarına iyi gelmesinin yanında yararlı bakterileri harekete geçiren lif içeriyor.

7. Kahvaltınıza biraz keten tohumu ekleyin. Keten tohumu da bağırsakları yağlayan ve onlara iyi gelen lifler içeriyor. McKeith, şişkinlikle baş etmek için rafine karbonhidratlardan, alkolden, süt ürünlerinden, tuzdan, baharatlardan, kafein ve işlenmiş, paketlenmiş gıdalardan uzak durmamızı öneriyor.

8. Bir büyük muz yaklaşık 602 mg potasyum içeriyor. Potasyum da vücudun sodyum seviyesini düzenleyerek şişkinlikle baş etmeye yardımcı oluyor.

9. Zencefil yemek ya da zencefil çayı içmek hazmı kolaylaştırarak şişkinliğine iyi geliyor. Zencefil aynı zamanda karın şişkinliğine iyi gelen bileşikler içeriyor.

10. Maydanoz doğal bir idrar söktürücüdür ve kolaylıkla kahvaltınızdaki yumurtanızdan akşam yemeğinizdeki patatesinizin yanında yenebilir.

11. Tatlı ve sulu olmasının yanında, ananas hazmı kolaylaştıran ve şişkinliğe yardımcı olan bromelain (ananasın sap kısmı ezilerek çıkartılan bir madde) içeriyor.

AA

0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler