Cep Telefonu Temaları

Dünyanın Tartıştığı Yaratıklar

Gönderen WeBqoLiK 15 Mart 2009 Pazar

Bir Kanada firması (Bio-genica), "Bu bir oyuncak yada robot değildir" diyerek piyasaya sürdüğü garip canlılar dünyada tartışma konusu oldu.

Bio-genica isimli firmanın bir grup çılgın genetikçiye yaptırdığı bu garip yaratıklar, firmanın iddiasına göre canlı.

Firma bu yaratıkların evcil hayvanların yerini alacağını iddia ediyor. Yeni çağın evcil hayvanları olarak adlandırdıkları projede kullanılan hayvanlar da genetik değişime uğramış mutant hayvanlar ve içlerinde chip de takılı.

Nefes alıp verebilen, kalp atışları değişen ve günlük olarak beslenilebilen bu canlılar, minimal bir yaşam destek ünetisiyle birlikte satılıyor.

Bu yaratıkların hepsinin karakterleri de birbirinden farklı.

Markette "raflardaki" hayvanlar, bir boru ile özel yapım raftaki besleme sisteminden besleniyorlar ve sürekli "taze"kalıyorlar.

Raftaki hayvanı beğendiğinizde hayat destek sisteminden çıkartıp paketi açıyorsunuz.Pakette sol altta görülen dört tane lamba hayvanın "son kullanım tarihini" belirliyor. Bir tane kaldığından artık"değiştirme zamanının yaklaştığını" ifade ediyor.Bir yıl ömürlü ve üç yıl ömürlü iki ayrı "model" olarak sunulan hayvanların. karakterleri paketteki renklerle ifade edilmiş. Bu renklerin anlamı şöyle:

Kırmızı: Atletik ve enerjik

Yeşil: Yardımsever, uyumlu ve barışçıl

Mor: Gelişime açık ve ruhsal olarak gelişkin

Mavi: İletişimci

Turuncu: Maceracı, kendinden emin ve meraklı

Sarı: Oyuncu ve eğlenceli

Paketlerin içinde sıra sıra asılı olarak mağzalarda duran genpet'ler(bu hayvanlara bu isim verilmiş), paketteyken bir hortum vasıtasıyla yavaşça besleniyorlar ve hayatta kalıyorlar. Bio-genica firması bu sistemi evde de kullanabileceğini böylece tatili vs. giderken hayvanı bitkisel hayata yatırabileceğimizi de belirtiyor!

Bu hayvanların diğer özellikleri ise şöyle:

Büyümüyorlar (zaten en büyük boyutları paketteki halleriymiş), konuşmasalar da sesler çıkarabiliyorlar, duygularını ifade edebiliyorlar, paketten çıkarınca 20 dk. içinde uyanıyorlar ve gözlerini açıyorlar. Haftada bir kere özel yemleri ile beslenmek yetiyor ve sorunuz olduğunda "teknik destek deparmanını" arabiliyorsunuz.

İşte en ilginç yanına gelince.Tüm genpet'lerde uzaktan iletişime imkanı veren bir iletişim ve kontrol çipi takılı.Böylece Bio-Genica ağına doğrudan bağlı olarak güncelleme işlemi sizi meşkul etmeden yapılabiliyor.LCD takılı modellerinde hayvanın üzerindeki LCD ekrandan durumunu izleyebiliyorsunuz.

Yakında marketlerin raflarını süslemesi beklenen bu garip yaratıklar için şimdiden tartışmalar başladı.

Genetik canlıların evde bulunması fikrine karşı çıkanlar bu yaratıkların hemen yasaklanmasını istersen özellikle psikologlar, Genpetlerin çocukların psikolojik gelişiminde kapanmaz yara ve travmalara neden olacağını savunuyor.Bu yaratıkların yetişme çağındaki çocukları gerçekle hayal dünyası arasında bırakacağını belirten psikologlar, ürünün yasaklanmasından yana görüş bildirdi.

Kaynak: www.haber3.com/gallery.php?id=2447&no=5

0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler