Cep Telefonu Temaları

PayPal'dan Türk Bankalarına vize çıktı

Gönderen WeBqoLiK 10 Mart 2009 Salı

PayPal, Türkiye'deki üyelerine ödeme yapacağının işaretini, kısa bir süre önce Türkçe olarak yayına geçerek müjdelemişti. Ardından gelen güncelleme ile Paypal Türk Banka kartlarına ödeme yapma işlemine başladı ve 5$ kesinti yaparak Türkiye'deki kullanıcılarına yıllardır bekledikleri bu hizmeti sunmuş oldu.

Bu gelişmelerden sonra PayPal cephesinden beklenen son hamle de yapıldı. Artık PayPal hesabımızdan Türkiye'deki banka hesaplarımıza para aktarabileceğiz.


Ufak Kesintiler

Yıllardır çok istediğimiz para transfer işlemleri ücretsiz değil. 0 ila 599 TL arası para transfer işlemlerimizde PayPal bizden işlem başına 6 TL komisyon alıyor. Yıllardır hiç transfer yapamayan kullanıcılar için bu miktar pek sorun teşkil etmemekte. Ayrıca 600 TL üzerindeki para transferi işlemlerinizde ise bu hizmet ücretsiz olarak sağlanmakta.

ödeme ekranı
ödeme ekranı

Ödeme Süreleri
PayPal hesabınızdan banka hesabınıza para gönderdiğinizde işleminiz 5 ila 7 gün arasında gerçekleştirilecek. Amerikan bankaları için bu süre 3 ila 4 gün arasında değişiyor. Amerika'dan biraz uzun bir sürede işlemimiz onaylansa da artık ödeme alabilmek bu süreyi beklemeye değecektir.

Sorunlar Sona Erdi
Bazı bankaların Kredi Kartına yapılan para transferi işlemlerini durdurması ve müşterileri arayarak durumun Maliyeye bildirileceğini söylemesi kredi kartlarına ödeme alanların canını sıkmıştı. Fakat hesaplara havale hizmeti ile PayPal'ın kullanımı Türkiye'de en sorunsuz biçime geldi.

PayPal artık Türkiye'de aktif bir şekilde yoluna devam ediyor. Böylece yurtdışı sitelerden güvenle ürün alabilecek, ticaret yapabileceğiz. Ayrıca PayPal kullanarak sitemiz üzerinden yapılan satışlardan elde ettiğimiz kazancı hesabımıza havale edebileceğiz.

0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler