Cep Telefonu Temaları

Gmail’i Çevrimdışı Olarak Kullanmak

Gönderen WeBqoLiK 11 Mart 2009 Çarşamba

gmail-offline1

Son zamanlarda görsel anlamda bir çok yeniliğe imza atan Gmail, yaptığı son yenilikle bir çok Microsoft Outlook kullanıcısını kendi safına katacağa benziyor. Google yaptığı bu yenilikle,son çevrimiçi olduğunuzda Gmail hesabınızda bulunan dosya ve yazışmalara internet bağlantınız kesik de olsa ulaşmanızı sağlıyor.

Bu işlemi gerçekleştirmek için ise yapılması gereken bir kaç basit adım var. İlk olarak “Google Gears” adını taşıyan yazılımı bilgisayara yüklemeniz gerekiyor. Google’ın tarayıcısı “Chrome” u kullananların bu yazılımı indirmesine gerek yok. Chrome zaten hali hazırda Google Gears ile birlikte geliyor. Firefox kullanıcılarının da dikkate etmesi gereken şey, Google Gears’ın Firefox’un 3.1 Beta sürümüyle uyumlu olmaması. Ama okuduğum son haberlere göre, bu sürüm de Google Gears ile uyumlu hale gelecek. Gears yüklendikten sonra “Ayarlar” menüsünden “Labs” açılıyor ve buradan da “offline” seçeneği etkinleştiriliyor. Daha sonra “Offline 0.1” bağlantısına tıklayıp, gerekli ayarları yapmanız gerekiyor. Bu ayarlarla Google Gears’ın bilgisayarınızın sabit diskine erişimine izin veriyorsunuz. Ardından Gmail gerekli senkronizasyonu yapıyor ve Gmail offline hizmeti başlıyor.

Benim şu ana kadar farkettiğim iki önemli handikapı,yalnızca 10.000 e-posta saklayabiliyor olmam ve kişiler menüsüne ulaşamamam. Bu iki handikapa rağmen, Gmail Offline oldukça kullanışlı bir uygulama olarak görünüyor.

0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler