Cep Telefonu Temaları

Pagerank Neden Düşer?

Gönderen WeBqoLiK 10 Ocak 2009 Cumartesi

Pagerank Neden Düşer ?

Google’ın sitelere atadağı değere bilindiği üzere ”Pagerank“ diyoruz. Bu değer kimi sitelerde yüksek kimi sitelerde düşük olmaktadır. Bazı sitelerde ise ani düşüşler görülebilmektedir. Mesela Pr5 - Pr6 değerlerinden, Pr1 - Pr0 gibi düşüşler. Bu düşüşlerin bazı nedenleri var onlaır şimdi beraber inceleyelim :
  • Öncelikle sizin yüksek pr değeri almanızı sağlayan kaliteyi koruyamamnız, daha sonraki politikalarınızın değişmesi ile pr düşmesi olabilir.
  • Sitenize gelen alakasız bağlantılar buna neden olabilir. ( link değşimleri ile elde edilen linkler )
  • Sitenizden çıkan alakasız bağlantılar. Google Pagerank sistemini korumak için sitelerin link verdiği diğer sitelerin içeriktaş olmasına dikkat ediyor. Eğer sizin siteniz zıt konuda bir ya da daha fazla siteye link veriyorsa bu size olumsuz dönüş yapar ve pr değerinizi bu durumdan olumsuz etkilenir.
  • Sitenin down olması, ( uzun süre kapalı kalması ) bu da pr değerinizi olumsuz etkileyebilir; çünkü siteniz bir anlamda güvenilirlik sağlayamamıştır.
  • Sitenizin Trojan, Virüs ya da zararlı içerik barındırması da sizi olumsuz etkileyecektir. ( Aynı zaman da Badware’den zararlı sitedir diye uyarı da alacaktır. )
  • Son olarak şikayet üzerine gelen PR düşmesi olabilir. Pr değeri yüksek bilindik sitelerin çok fazla link satması, dikkat çeker ve bu Google’a olumsuz bildirim olarak döner. Bu dönüşler sonrası sitenizin Pagerenk değerine müdahale edilebilir. Bunun örneklerini haberler.com gibi sitelerde gördük.

0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler