Cep Telefonu Temaları

Hindistan 10 Dolara Dizüstü Bilgisayar Peşinde

Gönderen WeBqoLiK 12 Ocak 2009 Pazartesi

Gelir seviyesinin son derece düşük olduğu ülkelerden olan Hindistan yine bir teknolojik devrim peşinde! Hindistan bünyesinde bulundurduğu büyük yazılım geliştirici potansiyeliyle genelde Türkiyeye örnek gösterilen bir ülke. Yazılım geliştiricilerin ağırlıkta olduğu ve bu sayede donanımlardan daha fazlasını elde etmeyi mümkün kılan ülkenin bilgisayarlaşma sürecini tabana yayma çabası bizim için yeni bir haber kaynağı oldu.

Delhiden gelen resmi açıklamada üst düzey eğitimde kullanılmak üzere 10 dolara satılması planlanan bir dizüstü bilgisayar geliştiriliyor. Ultra düşük maliyetle dizüstü bilgisayar geliştirme süreci Hindistan Teknoloji Enstitüsünde yürütülüyor.

Bir konferansla duyurulan 10 dolarlık dizüstünün konfigürasyonu hakkında hiçbir bilgi verilmezken 10 dolarda hükümetin bir sübvansiyonu olup olmadığı da açıklanmadı. 1.13 milyar nüfusun sadece 4.38 milyonunun genişbant internet abonesi olduğu Hindistanda amaç bilgisayar ve internet kullanım penetrasyonunu olabildiğince hızlandırmak.

KAYNAK

0 yorum

Yorum Gönder

İzleyiciler